Parkour

Pris:
1 595 kr
Art.nr:
194
Antal:

1.0 - 1.5 timmars pass och 10 ggr, inomhus.
På kurserna går vi igenom grunderna i parkour. Vi börjar varje träning med en grundlig uppvärmning. Bland annat tränar vi på säkra landningar, effektiva tekniker för att ta sig över, igenom och under hinder, balans- och hoppövningar. Bortsett från de specifika styrke- och rörlighetsövningar vi gör för att förebygga skador så har vi ingen fys eller stretching.
Om man vill prova på sporten är det viktigt att ha som utgångspunkt att det inte är en adrenalin-lek eller en tävling som går ut på att göra de coolaste tricken, utan det är en disciplin där vi tränar lugnt och metodiskt. Vi tar inte stora risker. Vi tränar på det som är svårt och jobbigt, samtidigt som vi alltid anpassar övningarna till den nivå varje individ är på. När vi tränar så vecka för vecka så utvecklar vi sakta men säkert den styrka, balans och precision som behövs för att med ett stort lugn kunna göra saker som för andra ser väldigt farliga ut.
Läs mer om parkour längst ned på den här sidan. 


Åldersindelning, se nedan: 
NivåNybörjare fr 7 år
Tid: Tisdagar kl. 17.00-18.00
Kursstart: 2018-09-04
Plats: Eriksbergsskolan gymn. sal, Svalgången 31
Ledare: Niclas Dedorsson och Albin Horne (vik Erik Placko) 

Nivå:
Nyb/Forts med inslag av frerunning, fr 9 år
Tid: Tisdagar kl. 18.00-19.00
Kursstart: 2018-09-04
Plats: Eriksbergsskolan gymn. sal, Svalgången 31
Ledare:Niclas Dedorsson och Albin Horne (vik Erik Placko)  


Nivå: Nybörjare fr 7 år
Tid: Lördagar kl. 13.15-14,45
Kursstart: 2018-09-08
Plats: Häggviks gymn. Särskola, Sänkhagsvägen 4
Ledare:Niclas Dedorsson och Albin Horne (vik Erik Placko)

Nivå: Nyb/forts med inslag av frerunning, fr 7 år. 
Tid: 
Lördagar kl. 15.00-16.30
Kursstart: 2018-09-08
Plats:  Häggviks gymn. Särskola, Sänkhagsvägen 4
Ledare: Niclas Dedorsson och Albin Horne  (vik Erik Placko)

Nivå: Forts/avancerad fr 9 år
Tid: Lördagar kl. 16.45-18.15
Kursstart: 2018-09-08
Plats: Häggviks gymn. Särskola, Sänkhagsvägen 4
Ledare: Niclas Dedorsson och Albin Horne (vik Erik Placko) 

NivåAvancerad fr 9 år. Inställd denna termin!
Tid: Måndagar kl. 16.30-18.30
Kursstart: 
Plats:
Häggviks gymn. Särskola, Sänkhagsvägen 4
Ledare:  


Här är mer information om aktiviteten:
Parkour är en disciplin och närmast en livsstil för dem som tar sporten på allvar. Parkour är en fransk förkortning på ett uttryck som betyder konsten att röra sig. Om man vill prova på sporten eller förstå den på djupet är det viktigt att ha som utgångspunkt att det inte är en farlig lek utan det är en sport, med mycket disciplin.
Banor med hinder, höjder, redskap och möjligheter i gymnasiksalen omfattar träningen med ledaren och barnen.
Volter görs endast i freerunning gruppen med föräldrars godkännande. Ledarna avgör när eleverna utvecklat tillräcklig rörelseintelligens för att kunna lära sig volter. 

På våra kurser tränar vi balans, koordination, rörlighet, styrka och kondition, men framför allt tränar vi våra psyken. Att bemästra rörelser som man först tror är omöjliga bygger självförtroende. Att överkomma rädslor är ger en känsla av frihet och öppnar mer möjligheter i livet. Ju fler rädslor och hinder vi tar oss förbi desto lättare blir det att ta sig an fler.
 
På våra kurser har vi några enkla regler för allas trygghet och trivsel: Hjälp varandra, respektera din egen förmåga och följ ledarnas instruktioner. Vi förbehåller oss rätten att utesluta deltagare som bryter mot dessa regler upprepade gånger även efter tillsägelse. Brott mot reglerna kan tex vara att hoppa från högre höjd än vad ens kropp är redo för eller att störa andra deltagare som försöker fokusera på sin träning.