Teater

Här jobbar vi med grundläggande teaterövningar, enkel improvisation samt arbete med kortare manus och egna scener.
Sedan även en kurs för dig som är lite äldre, som redan har gått teaterkurs en eller flera terminer.  Uppspel av kortare pjäs i slutet av terminen.

Parkour

På kurserna går vi igenom grunderna i parkour. Bland annat tränar vi på säkra landningar, effektiva tekniker för att ta sig över, igenom och under hinder, balans- och hoppövningar. 
Vi anpassar övningarna till varje individ. När vi tränar så vecka för vecka så utvecklar vi sakta men säkert den styrka, balans och precision som behövs för att med ett stort lugn kunna göra saker som för andra ser väldigt farliga ut.

Balett 

Här får barnen lära sig grunderna i genom lekar till musik. En lektion innehåller teknikövningar av olika steg på golvet samt hoppar, studsar, stretchar och har allmänt kul.

Keramik

Lera är ett fantastiskt material och i lera kan du tillverka alla möjliga föremål både bruksföremål skulpturer kakelplattor och mycket annat. 
Här barnen prova olika tekniker att arbeta med lera. Vi kavlar, ringlar, skulpterar, drejar och tummar. Material och bränning ingår.

Musik och sång

Här har vi kurser i gitarr, trummor, piano och/eller sång coh keyboard.
Vår vision är att, genom musiken, nå ut till så många människor som möjligt. Vi erbjuder musikövningar i både grupp och enskilt.
För oss på Aktiv ungdom är det viktigt att alla skall känna sig trygga och fria att uttrycka sig. Att ta lektioner kan vara både skrämmande och nervöst, speciellt om man aldrig upplevt detta tidigare. Vi arbetar med stor respekt och strävar efter att nå en trygg och tillåtande undervisningsmiljö.

Gymnastik

 Vi klättrar, rullar, hoppar och springer i olika banor.Kryper över och under hinder och har en del lekar. 

Judo

Judo är en bra träning för barn och ungdomar, de lär sig balans och tränar sin motorik. Vi använder olika tekniker som blir mer och mer avancerade. 

Teckning och Måleri

Här får barnen prova på Kreativ teckning med olika tekniker. Vi skissar, målar med akrylfärg, porträtt, skuggor & stilleben. 
Lär dig att teckna från grunden, öva ditt seende och din förmåga att rita av verkligheten.