Här kan du läsa om alla

Janina Prusek - Stachowicz
Piano och sång
Janina är född i Polen, utbildad i sång och piano vid Musikgymnasiet i Walbrzych och Musikhögskolan i Krakow. Hon har varit anställd på Operan i Munchen. I Sverige har hon studerat sång för prof. Kerstin Meyer och framträtt i kammarkonserter med Radiosymfonikern dir. Inger Nordebo Dahlqvist.
Sedan 2002 har hon varit verksam vid flera skolor såsom Kulturskolan, Östermalms Enskilda Musikskola och Aktiv Ungdom.

Jane Weiss 
Piano och sång
Jag heter Jane Weiss och arbetar som piano - och sånglärare.
Jag är behörig musiklärare och arbetar som det i grundskolan.
Jag skriver egen musik är singer/songwriter och är kassör i musikföreningen LilithEve.

Emma Bäcktröm
Teaterledare

Hej du!
Jag heter Emma Bäckström, är 24 år gammal och det är jag som håller i Aktiv Ungdoms teaterkurser. Jag är utbildad på Calle Flygare Teaterskola och har sysslat med teater i många år. Jag brinner för teater i alla dess former, men humor och komisk teater är jag extra förtjust i. Mest jobbar jag i humorgrupper med teater för scen och radio. Min filosofi med teater är således att teater ska vara KUL!
 På mina lektioner jobbar vi (förutom med att ha kul) med samarbete och gemenskap. För mig är det viktigt att bejaka varandra, ingen idé är en dålig idé!
I slutet av terminen visar vi upp vad vi jobbat med för nära och kära. Innehållet jobbar vi fram tillsammans och min målsättning och vision är att alla barnen ska få vara med och hitta på och bestämma i hela processen!

Nikolai Roshupkin
Robotbygg
"Hej framtidens skapare!

Mitt namn är Nikolai Roshupkin  och är utbildad civilingenjör.  Arbetad inom forskning och utveckling av elektronik.
Mitt intresse inom elektronikutveckling fick jag vid 8-9 årsålder när jagbörjade  besöka Moskvas Palats för Barn/ Ungdoms Kreativitet ett par gånger i veckan  och det var precis som ni kommer att göra på kvällstid efter skolan.
Alltså om man får intresse till teknik i sin ungdom/barndom, då blir det lättare att köra på.
Arbete som är rolig och intressant är man mindre trött på.
Jag önskar er att ni får intresse inom teknikutveckling också.

Hamid Fazeli
Judotränare
Undervisar hos Aktiv Ungdom i barnjudo och judo nyb-avanc. sen 2010. Jag är officiell representant för GongKwon YuSul i Sverige. Jag har tränat ca 30 år kampsport, har svart bälte i Judo, 2Dan i GongKwon, 3Dan i Daido Juku och 5Dan i Karate. Jag arrangerar tävlingen Freestyle combat open och är Huvuddomare.

Molly Gallardo
Dansledare Dansmix
Jag är 28 år och har dansat sen väldigt tidiga år som barn. Har erfarenhet av att dansa Hip hop, street dance, popping, funk locking. Jag har tidigare jobbat som danslärare för ungdomar i Nyköping. Och gått på danscentern och Marikas som ung.
Jag tycker dans är ett otrolig bra sätt att uttrycka känslor. Och för barn är det ännu roligare. Jag har tidigare jobbat med barn i alla olika former. Även jobbat inom Aktiv Ungdom fast som simlärare. Jag ser framemot att träffa alla danselever och ge vidare den passion jag känner för dans. Och hoppas på att era barn ska trivas så bra som möjligt i mina klasser. Att röra sig fritt och framför allt lära sig att ta instruktioner och få en bra koncentrations förmåga.
I mina klasser kommer finnas extra kramar för dem som behöver det, extra pepp för den blyga och massor av glädje och kärlek. Mitt mål är att få gruppen så tighta att dem får vänner för livet genom dans.
Ser framemot att träffa alla dansugna barn!
/Molly

Sara Soltanpour
Dansledare 14+
och
hjälpledare balettledare


Jag heter Sara och är en 16-årig dansare som har dansat i nästan 5 år nu.
Började dansa först här på aktiv ungdom som liten, och det var här jag fann min kärlek till dansen! Jag dansar en mängd olika stilar, allt från hiphop till balett, jazz, dancehall, och allt däremellan, men hiphop och
commercial var stilarna jag verkligen fastnade för. Mitt mål är att mina elever ska skapa en bra grund med mycket teknik och utveckla deras egna stil inom dansen, samtidigt som de får lära sig och prova på koreografier i en mängd olika stilar! Mina klasser kommer mest ha fokus på hiphop, men kommer också då och då ha lite commercial, dancehall eller jazz inblandat.
Dans är det roligaste och bästa som finns för mig, och jag ser fram emot att  dela den kärleken till dans med andra ungdomar!

våra fantastiska ledare.

Malin Karlbom
Keyboard
Jag heter Malin och är din ledare i piano. Jag har spelat piano i över 15 år och musik är det bästa jag vet! Efter musikgymnasium har jag bl.a. studerat klassisk musik på Ågesta folkhögskola, frilansat som pianist och spelat med olika ensembler och är just student på Birkagådens klassiska musiklinje. Här på Aktiv Ungdom hoppas jag få dela med mig av mitt musikintresse och inspirera dig till upptäcka allt vad musik innebär. Jag ser fram emot att träffa dig och spela tillsammans!

Hans Hillforth
Gitarr och trummor
Hans Hillforth har 40 års erfarenhet som musiker och har turnerat och spelat in skivor. Han har tidigare undervisat som musik- och ämneslärare inom grundskolan och har även varit ansvarig för en öppen musikverkstad inom den kommunala fritidsverksamheten

Astrid Drettner
Teaterledare
Hallå!
 Jag heter Astrid Drettner är 23 år och tillsammans med min kollega Emma håller jag i teaterkurserna för Aktiv Ungdom! Jag har en lång erfarenhet av skådespeleri och teater. Just är jag till exempel med och driver improvisationsteatern Systrar i jeans. Jag är utbildad vid teaterlinjen på Fridhems folkhögskola och ÄLSKAR verkligen teater!
 När jag inte är teaterledare på Aktiv Ungdom, arbetar jag som elevassistent på en skola i Häggvik.
 Teatern ger en möjlighet att prova saker man annars inte skulle provat, och att våga saker man annars inte skulle vågat. Att utforska olika sätt att använda sin kropp, sin röst och sätt att berätta är väldigt spännande, och framför allt så himla roligt. Det spelar ingen roll om man är blyg eller utåtriktad, teater är till för alla! Våra teaterlektioner är fyllda av lek, skratt och samarbete - bara fantasin sätter gränser!

Sonia Qureshi
Dansledare, Dansmix
Jag heter Sonia, fyller snart 20 år och är född och uppvuxen i lilla Viby.
När jag var mindre dansade jag bland annat show dance här på aktiv ungdom! Men jag fann min kärlek till dansen för 4år sen och sedan dess dansar jag allt från balett till modern, jazz och dancehall men främst så är det nog hiphop.
2011 fick jag jobbet på Aktiv ungdom som ledare i sagogympa men strax därefter fick jag mina egna dansklasser istället!
Mitt motto är: "Dance is art, Express yourself", dansen kan medföra ett brett spektrum av känslor och det är en upplevelse i sig att få bevittna och vara en del av det.
Sådant gör att dansen har blivit min passion, något jag brinner för.
Ser fram emot kursstart, att få se mina elever utvecklas och ha kul på vägen!
Mina klasser består av glädje, svett, skratt och ännu mer glädje haha.
Men nog pratat, nu kör vi! :)

Niclas Dedorsson
Parkourledare
Jag började med freerunning 2007 och hamnade, året därefter, på cirkusgymnasiet. Har spenderat  tre årmed  att träna alla de populäraste diciplinera som  jonglering, handstående och trapets men valde att inrikta mig på akrobatik och alla dess olika förgreningar.
Jag  har även studerat nycirkus i Italien och Danmark, fortsatt intresserad av utforskandet av de akrobatiska gränserna. Har även varit huvudlärare för Norges enda cirkusskola och har  flera års erfarenhet av att lära ut till stora som små med Cirkus Cirkör, Cirkus Le Fou.
Ser nu  fram emot att komma tillbaka till rötterna med att lära ut freerunning och att dyka in i detaljarbetet som krävs i utlärandet av gymnastik.

Lucas Löfvenhamn
Pianoledare

Jag heter Lucas Löfvenhamn. Jag är 21 år gammal och kommer från Örebro, men har bott i Stockholm lite drygt två år. Jag började spela piano när jag var 6 år gammal och har sedan dess har musik varit min stora passion i livet. Jag har nu senast studerat på musikerlinjen på RML, Birkagårdens folkhögskola. 
Utöver mitt arbete hos Aktiv Ungdom, frilansar jag runtom i Sverige som keyboardist i olika konstellationer på olika sammanhang såsom bröllop och företagsevent.  

Veronica Hwang
Piano och sång ledareVarmt välkomna, alla barn och ungdomar som vill hitta, aktivera och utveckla dina musikaliska talanger i glädje med mig hos Aktiv Ungdom!
Musik har funnits i mitt liv och blivit min dröm sedan jag började spela piano när jag var 7 år gammal. 
Jag har tidigare jobbat som körledare i 7 år i Stockholm och innan dess som pianospelare i 5 år i Seoul, Syd Korea. 
Det mest spännande ögonblicket är när det känns att jag inspirerar och uppmuntrar människor inom kreativa aktiviteter. 
Mina erfarenheter som kursledare sedan 2012 för elever i olika åldrar har givit mig också mycket inspiration och glädje.  
På min fritid frilansar jag inom röstträning och musikproduktion, samt skriver låtar på svenska, engelska och koreanska. 
Jag tycker om att engageras till kulturella och kreativa aktiviteter som ger mig extra energi. 
Därför jobbade jag som röstspelare av Pippi Långstrump, diktläsare, tolk på olika event och utställningar, och även som skådespelare för reklamar som jag tyckte jättekul. 
Just nu är jag också anställd som kursledare på Folkuniversitetet och lärare för IB-diplomprogrammet på Stockholm International School.